Grad u kojem su umirovljenici bitni

Pogledaj video:

Vrijeme pandemije Covida 19 koje ugrozilo i živote, i egzistenciju i sigurnost svake obitelji odgovornoj politici mora biti trenutak u kojem svo raspoloživo znanje i zajednička dobra stavlja u funkciju najugroženijih. Stariji su nam sugrađani jako bitni,a što smo dokazali u prethodne četiri godine kada smo uveli isplatu Uskrsnica i Božićnica u iznosu od po 500 kuna, i to za sve umirovljenike koji imaju mirovine niže od 3.000,00 kuna.

Ovaj je oblik pomoći koristilo preko 1300 naših umirovljenika. To znači da je mjera prepoznata i dobrodošla. Uz to isplaćujemo i 840 kuna za pokrivanje troškova dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Dokazali smo već da su nam ljudi bitni, na prvome mjestu. Od mladih, obitelji, poduzetnika pa tako i umirovljenika. Jedna od najčešćih sugestija zadnjih godina, bila je da imamo prenizak prag za isplatu novčane pomoći. Zato smo odlučiti prihvatiti sugestiju naših sugrađana i omogućiti pomoć većem broju naših umirovljenika.

Nove mjere obuhvatit će povećanje praga za primanje novčane pomoći na 4.000 kuna, odnosno podignut ćemo prag sa sadašnjih 3 na novih 4.000 Kuna. Radi se o otprilike o 2.300 naših umirovljenika.

Ali nismo htjeli stati samo na tome. U našem gradu ima i osoba koji uopće ne primaju mirovinu, pa ćemo i njih uvrstiti u ovu kategoriju za Uskrnice, Božićnice i dopunsko zdravstveno osiguranje.
Želimo ispuniti i želju stranke umirovljenika, pa smo u naš program uvrstili i otvaranje Dnevnog boravka za umirovljenike. Tamo će moći lijepo provoditi svoje vrijeme kroz 11-satni program koji će voditi stručne osobe, od zdravstvenog djelatnika do animatora.

Mi svoja obećanja ispunjavamo te želimo da u pravom smislu riječi svi naši građani budu najveći dobitnici ovih izbora! Više nego ikada bitno je da brinemo jedni o drugima i da stavimo sve ljude na prvo mjesto!
Imamo tim stručnjaka koji je odradio sve kalkulacije, te složio pravedan i socijalan program za svakog Opatijca.