Dujmić predstavio zamjenika i nove snage na listi: “Opatija je u Top 10 gradova, to nije slučajno”

Prije 4 godine obećali smo poboljšati kvalitetu života u Opatiji, što smo i učinili. Digli smo Opatiju na sam vrh po kvaliteti života i standardu naših građana, socijalnim pravima, ali i komunalnoj infrastrukturi, rekao je Dujmić

Imam posebnu čast reći kako su svi projekti koje smo planirali u proteklom razdoblju završeni ili su u fazi predrealizacije. Ispunili smo 90 posto naših obećanja, i zato Opatijci znaju da nam mogu vjerovati, te da je lista koju predvodim garancija realizacije obećanog, stabilnosti i napretka.

Prije 4 godine obećali smo poboljšati kvalitetu života u Opatiji, što smo i učinili. Digli smo Opatiju na sam vrh po kvaliteti života i standardu naših građana, socijalnim pravima, ali i komunalnoj infrastrukturi.

Opatija je danas grad koji je uvršten u “Top 10” gradova po mjerama za kvalitetan život i standard građana. To nije slučajno. Ali još ima prostora za napredak, kazao je danas opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić na press konferenciji na kojoj je predstavio svog kandidata za zamjenika, što ostaje Emil Priskić, uz kojeg su govorili i Vera Aničić, Zorica Sergo, te nove snage na Dujmićevoj listi, Domagoj Tramontana i Andrej Poščić.

Dujmić je istaknuo kako kako je važan dio njegova programa, da se po formiranju Gradskog vijeća, uputi u izglasavanje odluka da za svu opatijsku djecu, dječji vrtić, jaslice i rano učenje stranog jezika budu besplatni. Isto tako na 4.000 kuna mirovine je podignut cenzus za dobivanj potpora za mirovine, a potpore će dobiti i oni koji nisu ostvarili pravo na mirovinu.

Govoreći, pak, o infrastrukturnim projektima na području grada, Emil Priskić je istaknuo kako su u protekle četiri godine ugovorili značajna sredstva iz EU fondova, koji su investirani u 22 projekta na području cijele Opatije.

– Ugovoreno je ukupno 58 milijuna kuna, od čega je 40 milijuna kuna bespovratno. U pripremi su dodatno još 2 projekta u vrijednosti od dodatnih 80 milijuna kuna.

Neki od projekata koji su tako financirani jesu na primjer rekonstrukcija i uređenje dječjeg vrtića Veprinac, obnova Ville Angioline, uređenje centra Ike koje će uslijediti, uređenje SRC-a Dobreć, Amerikanskih vrtova i rasadnika Angiolina. Neki su još projekti u fazi pripreme i očekuje se financiranje iz EU fondova, rekao je Priskić.

Andrej Poščić je osvrćući na to zašto se pridružio Dujmićevoj listi, kazao kako je prepoznao rad aktualnog gradonačelnika.

– Prepoznao sam rad gradonačelnika, jer smatram da ima najkvalitetniji i ostvariv program. Još jedan razlog je i taj što mi je gradonačelnik pružio ruku suradnje, pogotovo na područjima gospodarstva, turizma i drugima, gdje ćemo sigurno intenzivno surađivati, zaključio je Poščić.

Inače, na Dujmićevoj listi će tako biti Vera Aničić, Zorica Sergo, Vladimir Brnečić, Lorena Bašan, Igor Sablić, Domagoj Tramontana, Marinko Blečić, Sandra Kinkela, Katarina Srdoč, Vilim Simone, Klaudio Gregorović, Patricia Rumac, Rino Ravnić i Andrej Poščić.