Dujmić: U novom mandatu pravo na uskrsnicu i božićnicu imat će još više opatijskih umirovljenika

Nezavisni kandidat za opatijskog gradonačelnika, Ivo Dujmić, održao je još jednu virtualnu konferenciju, a ovog puta osvrnuo se na svoj izborni program kad su u pitanju stariji stanovnici Opatije.

Njegovo obraćanje prenosimo u cijelosti:

“Drage sugrađanke i sugrađani, posebno umirovljenici, pozdravljam vas još jednom na konferenciji za građane i novinare gdje ću predstaviti naš program za umirovljenike. Stariji su nam sugrađani jako bitni, što smo dokazali u prethodne četiri godine kada smo uveli isplatu Uskrsnica i Božićnica u iznosu od po 500 kuna, i to za sve umirovljenike koji imaju mirovine niže od 3.000,00 kuna.

Ovaj je oblik pomoći koristilo preko 1300 naših umirovljenika. To znači da je mjera prepoznata i dobrodošla. Uz to isplaćujemo i 840 Kuna za pokrivanje troškova dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Dokazali smo već da su nam ljudi bitni, na prvome mjestu. Od mladih, obitelji, poduzetnika pa tako i umirovljenika. Jedna od najčešćih sugestija zadnjih godina, bila je da imamo prenizak prag za isplatu novčane pomoći. Zato smo odlučiti prihvatiti sugestiju naših sugrađana i omogućiti pomoć većem broju naših umirovljenika.

Nove mjere obuhvatit će povećanje praga za primanje novčane pomoći na 4.000 kuna, odnosno podignut ćemo prag sa sadašnjih 3 na novih 4.000 Kuna. Radi se o otprilike o 2.300 naših umirovljenika.

Ali nismo htjeli stati samo na tome. U našem gradu ima i osoba koji uopće ne primaju mirovinu, pa ćemo i njih uvrstiti u ovu kategoriju za Uskrsnice, Božićnice i dopunsko zdravstveno osiguranje.

Želimo ispuniti i želju stranke umirovljenika, pa smo u naš program uvrstili i otvaranje Dnevnog boravka za umirovljenike. Tamo će moći lijepo provoditi svoje vrijeme kroz 11-satni program koji će voditi stručne osobe, od zdravstvenog djelatnika do animatora.

Mi svoja obećanja ispunjavamo te želimo da u pravom smislu riječi svi naši građani budu najveći dobitnici ovih izbora! Više nego ikada bitno je da brinemo jedni o drugima i da stavimo sve ljude na prvo mjesto!

Imamo tim stručnjaka koji je odradio sve kalkulacije, te složio pravedan i socijalan program za svakog Opatijca. Do sada smo dokazali da svoja obećanja ostvarujemo!

Još jednom ponavljam da na ovim izborima imamo najbolji program, zato nam puno znači Vaša podrška kako bi sve odmah ostvarili.

Uz poseban pozdrav našim umirovljenicima, vidimo se uskoro sa novim točkama iz mog programa!”

Izvor: https://www.fiuman.hr/dujmic-u-novom-mandatu-pravo-na-uskrsnicu-i-bozicnicu-imat-ce-jos-vise-opatijskih-umirovljenika/